Üyelere Özel 1000 TL ve Üzeri Tüm Siparişlerinizde Geçerli Ekstra %10 Sepette İNDİRİM !

Güneş Gözlüğü Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Tarih: 31.10.2022 15:32
Güneş Gözlüğü Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Yazın vazgeçilmez aksesuarı güneş gözlüğüdür. Her yıl bahar ve yaz aylarında pekçok gözlük markası pazara yeni modellerini çıkarır. Her yıl kendi modasını yaratan güneş gözlüklerinde mühim olan şayet göz sağlığınızı en iyi koruyacak olanı seçmektir.

Güneş Gözlüğü Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Yazın vazgeçilmez aksesuarı güneş gözlüğüdür. Her yıl bahar ve yaz aylarında pekçok gözlük markası pazara yeni modellerini çıkarır. Her yıl kendi modasını yaratan güneş gözlüklerinde mühim olan şayet göz sağlığınızı en iyi koruyacak olanı seçmektir.

Güneş gözlüğü bir aksesuardan daha fazlasıdır. Güneşin zararlı ışınlarına karşı sizi koruması gereken güneş gözlüklerini tercih etmelisiniz. Ultraviyole koruması sağlayacak olan güneş gözlüğünüzün şıklığınızı bitirmesi için yüzünüze de elverişli olması gereklidir.

Yüz şeklinize elverişli gözlüğü bulduğunuz vakit dikkat etmeniz gereken en mühim nokta göz sağlığınızı korumasıdır. Göz sağlığınızı için güneş gözlüklerinde ultraviyole koruma, mercek yapısı ve cam rengi gibi mühim detaylar vardır.

UV (Ultraviyole) Korumasına Dikkat Edin

Güneşten sunulan hem göz üstelik cilt sağlığınızı tehlikeye sokan ultraviyole ışınlarına dikkat edin. Alacağınız güneş gözlüğü mutlaka UV ışınlarını bloke edebilme oranıdır. Güneş gözlüğü alırken UVA ve UVB korumasının yüzde 99’un üstünde olmasına itina göstermelisiniz.

Güneş gözlüklerinin üstünde bulanan UV400 ibaresi, gözlüğün hem UVA üstelik UVB ışınlarını bloke ettiğini söylem eder. UV400 etiketli bir güneş gözlüğü hem gözlerinizi üstelik göz etrafında ince cildinizi korur. Ultraviyole koruma oranı yüksek gözlüğü bulduktan sonra sıraca gözlüğün merceğine gelir.

Mercek ve Cam Rengine Nasıl Karar Verilir?

Güneş gözlüklerindeki mercek ve cam rengi modele göre değişir. Güneş gözlüklerinde mercekler derinlik algısı oluşturur ve parlaklığı kesip, fikiri netleştirmek için tüketilir. Cam ve plastik yapıda değişik renklerde olabilirler. Güneş gözlükleri belli bir oranda darbeye ve kırılmaya karşı mesnetli üretilir. Buna karşın cam mercekli gözlükler plastik merceklere göre daha titiz olur.

Her yıl değişik cam renkleri moda olsa dahi güneş gözlüklerinde her cam renginin kullanım hedefi farklıdır. Gözlüğün cam rengi UV korumasından bağımsızdır. Bu yüzden gözlük seçerken cam rengine göre koruma sağladığı yanılgısına düşmemelisiniz.
Hangi Renk Güneş Gözlüğü Seçmelisiniz?

Güneş gözlüğü yalnızca yaz aylarında değil, dört mevsim güneş hassasiyetine karşı göz sağlığınız için tüketilir. Bu yüzden güneş gözlüğünüzde cam rengini seçerken kullanım alanınıza göre karar vermelisiniz.

Kahverengi- Gri- Siyah Cam Güneş Gözlüğü: Kahverengi, kara ve gri camlı güneş gözlükleri orta ve üst civarda parlaklığı engeller. Çoğunlukla kara camlı güneş gözlükleri tercih edilir, zira yaz aylarında güneşin parlaklığını daha iyi kısar. Bu renk camlardan birisini yüksek oranda güneş ışığına maruz kalacağınız vakitlerde tercih edebilirsiniz. Yaz aylarında sık sık kara, gri, kahverengi camlı güneş gözlüklerini kullanabilmeniz mümkün.



Yeşil Cam Güneş Gözlüğü: Yeşil camlı güneş gözlükleri güneş ışıklarının parlaklığını daha az kısar. Bu yüzden bahar yahut kış aylarında daha konforlu bir kullanım sağlar.

Sarı- Altın- Açık Kahverengi Camlı Güneş Gözlüğü: Bu renkler güneş parlaklığına karışı daha az bir koruma sağlar. Derinlik ve görüş netliğini artıran renkler olmalarına karşın yüksek oranda güneşe maruz kalacağınız vakitlerde konforlu bir kullanım oluşturamazlar. Bu yüzden bilhassa kış aylarında ve kış sporlarıyla ilgileniyorsanız kullanmanızı öneririz. Snowboard yahut kayak sporlarında ve kar parlamalarında daha konforlu kullanım sağlar.

Kırmızı ve Pembe Camlı Güneş Gözlükleri: Kırmızı ve pembe camlı güneş gözlükleri de parlaklığı kısma yönünden çok sıhhatli değildir. Bu yüzden güz ve kış aylarında kolaylıkla kullanabilmeniz mümkün. Eğer kış sporlarına alakanız varsa konforlu bir kullanım kısmı olur.

Ayna Camlı Güneş Gözlükleri: Son senelerde moda olan aynalı camlar güneş ışığın göze daha az gelmesini sağlar. Buna karşın ışığın göze ulaşmasını tamamıyla engellediği için görüntüyü olmasından daha dahi koyu görmenize neden olur. Bu yüzden aynalı camlı güneş gözlüklerini sahilde, yüksek rakımlı ortamlarda ve kazançlı havalarda kolaylıkla kullanabilmeniz mümkün.

Yüzünüze Uygun Güneş Gözlüğünü Nasıl Seçersiniz?

Doğru güneş gözlüğüne seçme adımında şimdi sırada yüzünüze elverişli olanı keşfetmek kaldı. Göz sağlığınızı koruyacak gözlüğün yüzünüze elverişli olması dahi önemlidir. Çünkü alacağınız gözlüğü konforlu şekilde kullanabilmek için burnunuza ve kulaklarınıza baskı yapmaması lazım olur.
Oval Yüz Şekline Uygun Güneş Gözlükleri

Yüzünüzün eni ve boyu doğru orantılı, çenenize doğru ince şayet oval yüz tarzına sahipsinizdir. Sizin için uygun güneş gözlükleri dikdörtgen, damla, cat-eye ve yuvarlak olanladır.
Kalp Yüz Şekline Uygun Güneş Gözlükleri

Alın bölgeniz normalden geniş ve yüzünüz çenenize doğru inceliyorsa kalp biçiminde bir yüzünüz var demektir. Sizin için en uygun güneş gözlüğü dikdörtgen biçiminde olanlardır.
Elmas Yüz Şekline Uygun Güneş Gözlükleri

Alın ve çene kısmınız normalden dar şayet elmas yüz şekline sahipsinizdir. Sizin için en uygun güneş gözlüğü damla biçiminde olanlardır.

Küçük Yüzlüler İçin Güneş Gözlüğü Modelleri

Yüzünüz küçükse sizin için uygun güneş gözlüğü modelleri ufak ve dar çerçeveli güneş gözlüklerini tercih edebilirsiniz. Aşağıya doğru genişleyen ve büyük modellerden kaçınmanızı öneririz.
Burun Şekline Göre Gözlük Seçimi Nasıl Yapılır?

Güneş gözlüğünüzü seçerken burnunuza ağırlık yapacak yahut sıkacak modellerden kaçının.
Eğer kemerli bir buruna sahipseniz çift köprülü güneş gözlüğü modellerini tercih edebilirsiniz. Uzun bir buruna sahipseniz gözlüğünüzü alçak ve düz köprülü bir model seçebilirsiniz.
Kafa Yapısına Göre Güneş Gözlüğü Nasıl Seçilir?

Güneş gözlüğünün sapları kulaklarınızı sıkmamalıdır. Bu yüzden gözlük seçerken kesinlikle yüzünüzde denemelisiniz. Küçük bir başa sahipseniz dar yahut standart kalıp güneş gözlüklerini kolaylıkla kullanabilmeniz mümkün. Kafanız büyükse o vakit daha geniş ve sapları elastik bir gözlük tercih etmelisiniz.

 
Yükleniyor...